top of page

ZILELE SATULUI HUNEDOREAN

PARTICIPĂ
casa taraneasca

   Vino între 23 și 25 august 2019, la Muzeul în aer liber Astra din Sibiu, să celebrăm împreună spiritul autentic al satului hunedorean. În fiecare zi, de la 10:00 la 18:00, mai mulți meșteri și artizani populari vă așteaptă să vă dezvăluie secretele vechilor meșteșuguri în cadrul atelierelor de prelucrare a lemnului, pictură, broderii, cusături și împletituri.

   Veniți să descoperiți bogăția folclorului, oglindită în portul, dansul și cântecele interpretate de apreciați artiști populari hunedoreni. Haideți să îl cunoașteți pe taragotistul Pera Bulz, cel care a fost numit de UNESCO „Tezaur Uman Viu”!

RMP_0735_edited.jpg

   Producătorii locali vă așteaptă să gustați tradiționalii virșli, mierea, siropurile, dulcețurile, cozonacii, zacusca și delicioasele plăcinte pădurenești gătite după rețete vechi și bine păstrate.

Vetel Film poza  0059_edited.jpg

Din dragoste pentru frumos și autentic, vă invităm să petreceți 3 zile de sărbătoare a Satului Hunedorean, în cel mai idilic și apreciat cadru natural dedicat culturii populare românești: Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra din Dumbrava Sibiului.

bottom of page