top of page

STATIUNEA STRAJA

VIZITEAZĂ

  Staţiunea Straja este localizată în judeţul Hunedoara, pe panta ascensională nordică a Munţilor Vâlcan, la o altitudine de 1.445 de metri, în zona Văii Jiului, la aproximativ 8 km de municipiul Lupeni.

  În Straja sunt amenajate 12 pârtii de schi de diferite dificultăți, fiecare fiind echipată cu instalaţie de teleschi. Cinci dintre aceste pârtii beneficiază şi de instalaţie de nocturnă, făcând astfel posibilă utilizarea pârtiilor până seara târziu. Sunt întreţinute cu ajutorul utilajelor moderne de bătătorit zăpada, ratracuri, pentru a le menţine în condiţii cât mai bune de schi, și însumează aproximativ 26 km. Dintre aceştia, 20 km pot fi acoperiţi cu zăpadă artificială, așa că sezoanele cu zăpadă puțină nu mai sunt un impediment în practicarea sporturilor de iarnă.

  Datorită construirii telegondolei şi a telescaunului de pe Vf. Straja, apar pârtii noi, cea mai lungă fiind Pârtia Straja, cu o lungime de 8,1 km. În anul 2016 s-a montat un nou telescaun pe Pârtia Constantinescu.

  În cadrul stațiunii Straja funcționează mai multe școli de schi, monitorii de schi fiind o prezență cotidiană pe pârtii. Mulțimea pensiunilor, cabanelor și a hotelurilor asigură o ofertă generoasă de cazare.

Accesul în stațiune se face fie auto, pe drumul ce urcă șerpuit din municipiul Lupeni, fie cu telegondola ce pleacă din punctul de pornire al vechiului telescaun. Ascensiunea cu telegondola e de preferat pentru măreția peisajului ce se revelează deasupra Văii Jiului, de fapt, această imagine nu ne părăsește oriunde ne-am afla pe pârtiile din Straja.

DSC_4191
_DSC5157
_DSC4235
_DSC4257
DSC_4082
bottom of page