PARCURI SI REZERVATII

VIZITEAZĂ
parcul national retezat

Parcul Național Retezat

  Situat în inima Masivului Retezat, este unul dintre cele mai importante parcuri naționale din România, fondat în anul 1935, la inițiativa marelui naturalist român Alexandru Borza. Întins pe 38.000 de hectare, la altitudini între 800 și 2509 m, Parcul este un loc unic atât din punct de vedere fizico-geografic, cât și din punctul de vedere al florei sau faunei.

Geoparcul Dinozaurilor

  Unul dintre cele mai fascinante obiective turistice din Țara Hațegului, Geoparcul Dinozaurilor, are opt rezervații naturale, este un Geoparc International UNESCO, membru în Rețeaua Globală a Geoparcurilor și în Rețeaua Europeană a Geoparcurilor. Vizitând Geoparcul, puteți face o călătorie în timp și explora Istoria Pământului și Istoria Omului. Vă stau la dispoziție 6 puncte de vizitare și numeroase trasee.

Rezervația de Zimbri Slivuț-Hațeg

Astăzi atracţia Pădurii Slivuţ sunt zimbrii, crescuţi aici în captivitate. Deşi cu secole în urmă zimbrii erau numeroşi prin pădurile de la noi, astăzi nu îi mai puteţi găsi decât în rezervaţii sau în grădini zoologice. Merită să mergeţi să îi vedeţi. Pe cât sunt de masivi şi fioroşi, pe atât sunt de vulnerabili, fiind o specie de animale pe cale de dispariţie.

1 / 1

Please reload