top of page

STATIUNEA RAUSOR

VIZITEAZĂ

  Zona turistică Râușor a fost înfiinţată în urmă cu 40 de ani prin construirea unui motel cu același nume, iar după 1989 în regiune s-au construit aproape 50 de cabane și pensiuni în regim privat, capacitatea de cazare dezvoltându-se într-un mod accelerat.

În cadrul zonei de agrement Râușor funcționează singura pârtie de schi din Masivul Retezat, reprezentând un punct de plecare pentru iubitorii de schi de tură.

  Drumul intră în zona turistică, lăsând în spate comuna Râu de Mori, iar după ce trece de Biserica Mănăstirii Colț, pe dreapta, și de ruinele cetății cu același nume, pe stânga, şoseaua străbate un defileu îngust cu pereți de piatră, de care stau agățați și înghesuiți copacii din liziera pădurii, apoi urcă abrupt prin pădure. După ce trece de niște poieni împestrițate cu brazi, la capătul câtorva serpentine strânse, drumul ne scoate direct între construcțiile nou apărute, unele amplasate pe stânga și dreapta drumului, iar altele agățate pe coasta golașă din stânga.   Continuăm cale de un kilometru până la baza pârtiei, de altfel singura din acești munți unde găsim un restaurant și diferite construcții ce deservesc pârtia de schi. Peisajul se deschide brusc și se poate vedea deja zona alpină, Râușorul fiind una dintre principalele porți de acces în Retezat.

DSC_0667
DSC04489
DSC_6777
DSC_0662
DSC_6754
bottom of page