top of page

POVEȘTI CU GUST

PARTICIPĂ

   Mircea Radu străbate satele şi cătunele munţilor cetăţilor dacice ca să afle de la oamenii locului legende, poveşti şi – nu în ultimul rând – reţete autentice. Iar toate comorile descoperite sunt filmate şi prezentate pe site-ul şi pe pagina de Facebook ale proiectului, fiind întinse apoi pe mese în evenimente gastronomice alternative, la care publicul este invitat să guste bucate pregătite chiar de gospodinele care au fost descoperite şi filmate în cătunele din munţii dacilor.

   Proiectul este lansat de 3 oameni de televiziune: Mircea Radu, cunoscutul prezentator, Marius Toader, creatorul primelor formate de televiziune exportate cu succes în străinătate (formatul Mom Made Me a Star este la sezonul 4 în Marea Britanie, achiziţionat de BBC) şi producător al multor emisiuni de referinţă pe piaţa de televiziune din România (Masterchef, România mea cu Emil Hurezeanu, Reporter Incognito, Animat Planet), Adrian Robe, producător şi regizor de emisiuni tv şi film documentar, co-creator alături de Marius Toader al formatului tv Miss Fata de la ţara, exportat în peste 20 de ţări.

   Evenimentele gastronomice ale proiectului vor avea loc în satul Costeşti, la poalele cetăţii dacice Cetăţuia. Locaţia nu este aleasă întâmplător, având poate cea mai frumoasă perspectivă asupra vieţii care duce spre capital regatului dac, Sarmisegetuza Regia. În cadrul fiecărui eveniment, o gospodină va găti chiar la faţa locului unul dintre preparatele delicioase ale zonei, dezvăluind pas cu pas o reţetă autentică păstrată din bătrâni. Iar câţiva dintre producătorii şi meşteşugarii locali vor fi invitaţi să prezinte produsele ce ies din mâinile lor.

mircea radu
mircea radu
povesti cu gust
mircea radu
zona orastiei
bottom of page