top of page

Tururi virtuale prin Hunedoara

Dragă călătorule, pentru că știm cât de mult îți lipsește să cutreieri lumea în lung și în lat, ne-am gândit să îți venim puțin în ajutor ca să depășești mai ușor această perioadă restrictivă din punct de vedere al libertății de mișcare. De aceea, am adunat la un loc o serie de resurse online care ar putea să îți potolească pofta de călători și setea de explorare. Așadar, din confortul fotoliului tău de acasă, îți propunem câteva vizite virtuale la muzee și alte atracții turistice din județul Hunedoara:


Pe site-ul Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva, găsești o colecție de tururi video de prezentare a acestuia dar și a altor muzee și locuri din județ: Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Orăștie, Complexul Memorial de la Țebea, Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Brad, Complexul Memorial Aurel Vlaicu, Situl Arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Casa Memorială Avram Iancu din Baia de Criș. De asemenea, pe site mai poți găsi o galerie interactivă 3D de prezentare a unor exponate, dar și câteva publicații și documente valoroase din biblioteca MCDR.


„Plimbă-te” în voie, într-un tur virtual 3D al misteriosului Castel al Corvinilor, disponibil aici și află-i legendele ascunse chiar aici.


Poți „vizita” de la distanță Sarmizegetusa Regia și celelalte Cetăți Dacice din Munții Orăștie aici, iar aici poți afla mai multe despre ele.


Un tur 3D al Cetății Deva este disponibil aici.


Aruncă o privire aici și „zboară” pe deasupra Țării Hațegului și a Parcului Național Retezat. Cu această ocazie vei face cunoștință și cu dinozaurii pitici ai Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului, despre care poți citi mai multe aici.


Poți descoperi mai multe despre Hunedoara urmărind canalul de youtube Hunedoara Turism sau vizitând și celelalte secțiuni ale paginii noastre, www.hunedoaraturism.ro.


Cu gândul la vremuri mai bune, în care vom putea călători din nou după pofta inimii, sperăm că vei găsi măcar câteva motive în plus de relaxare și bucurie prin parcurgerea acestui articol. Rămâi acasă, rămâi în siguranță!

159 afișări0 comentarii
bottom of page