top of page

MUZEUL TRENULETELOR VALENTIN BANCIU

DSC09648.jpg
VIZITEAZĂ

   Amenajat într-un spațiu din apropierea centrului vechi al orașului Hunedoara, muzeul privat a fost înființat în amintirea fostului pilot de automobilism hunedorean, Valentin Banciu, care a participat la peste o sută de raliuri automobilistice, câștigând o mulțime de trofee, inclusiv cel de campion național.

   Valentin Banciu a colecționat de-a lungul vieții sute de machete de tren și de mașini, iar soția sa, Delia Silvia Banciu, a decis, cu ajutorul unor apropiați sa inființeze un muzeu, în care să expună impresionanta colecție. Povestea își are începuturile cu jumătate de veac în urmă, când micuțul Valentin a primit de la un unchi din Austria, inginer feroviar, un trenuleț care i-a plăcut atât de mult, încât a dat naștere unei pasiuni care a durat întreaga sa viață.

   Colecția sa cuprinde piese în miniatură din diferite epoci, achiziționate în România și în străinănătate. Muzeul oferă vizitatorilor o lume în miniatură, cu garnituri de tren, locomotive și mașini din colecția lui Valentin Banciu expuse într-un decor de poveste, care reproduce în cele mai mici detalii peroane cu călători, pasarele, tuneluri sau viaducte înconjurate de peisaje fermecătoare. Tot în miniatură sunt reproduse Castelul Corvinilor, traseul mocăniței și un traseu de telegondolă, iar vizitatorii sunt plimbați prin toate cele patru anotimpuri.

PROGRAM DE VIZITARE:

Vineri, Sâmbătă, Duminiă : 10.00 – 20.00

Începând cu 1 martie: Marți – Duminică 10.00 -20.00

 

TARIFE VIZITARE:

- 17 lei adulti

- 12 lei copii

Gratuit pentru copiii intre 0 si 3 ani, persoane cu dizabilitati si insotitorii acestora.

Înainte de programarea vizitei consultați programul și tarífele actualízate pe site-ul oficial.

 ADRESA:

Str. Libertății, nr.4, Hunedoara, Romania
CONTACT:

+40 723 380 644, +40 722 614 165, contact@muzeulvalentinbanciu.ro

bottom of page