top of page

MUZEUL AURULUI DIN BRAD

VIZITEAZĂ

  Muzeul Aurului din Brad a luat ființă în 1896, când un geolog neamț a strâns câteva piese găsite în minele din zonă, însă prima consemnare într-un registru de vizitatori este din anul 1912. Un punct de atracție deosebit pentru cei care călătoresc prin Munții Apuseni este Colecția mineralogică din Brad, cunoscută sub numele de „Muzeul Aurului”. În cei peste 100 de ani de existență, s-au adunat peste 2.000 de exponate cu aur masiv din zăcămintele patrulaterului aurifer al Munților Metaliferi, dar și minerale din România și din străinătate. 

  Muzeul Aurului este unic în felul lui deoarece adăpostește unele dintre cele mai spectaculoase exponate din aur nativ cum ar fi: steagul dacilor, șopârlele din aur și un cristal pentagonal, unic în lume. Încă un element important ce definește muzeul ca unic este că niciunul dintre exponate nu a fost prelucrat de vreun meșter aurar sau bijutier.

  Prin varietatea formelor și a culorilor, aceste minerale încântă privirea și creează o stare de mulțumire pentru cei care doresc să-și lărgească orizontul cunoștințelor despre natură, în general, și lumea minerală, în special.

  Colecția impresionantă de unice „artefacte” ale naturii vă poartă cu gândul la deja celebrii căutători de aur din Yukon, Alaska, și pepitele lor de aur.

  Muzeul se află în centrul municipiului Brad, într-una dintre impunătoarele clădiri ce străjuiesc Piața Aurului din Brad.

PROGRAM DE VIZITARE:
• Miercuri – Duminică: 09:00 – 17:00
• Luni, Marți: închis

 

 ADRESA:

Str. Independentei nr. 3
Loc. Brad, Cod. 335200, Judetul Hunedoara
Telefon/fax: 0254 - 612 300 

www.primariabrad.ro

_REM1784
_REM1561
_REM1427
_DSC0022
_REM1555
bottom of page