
LOCURI DE VIZITAT ÎN HUNEDOARA

VIZITEAZĂ

Locuri de vizitat în România cu întreaga familie - Județul Hunedoara
Ne bucurăm să fim incluși în lista de locuri de vizitat în România publicată de editura educațională internațională Twinkl.
Vă pregătiți să vă bucurați de câteva zile libere, dar ați prefera să evitați destinațiile turistice foarte aglomerate, sau nu vreți să vă depărtați prea mult de casă? Sau poate că programul încărcat nu vă permite decât un sfârșit de săptămână de relaxare, și ați prefera să nu petreceți prea mult timp pe drum!
Indiferent de motiv, merită să vă faceți timp pentru a descoperi o parte din bogăția și varietatea unor locuri de vizitat din România. Redescoperiți, împreună cu întreaga familie, frumusețea și ospitalitatea unor obiective poate mai puțin cunoscute, dar pline de farmec.
Twinkl vă oferă în cele ce urmează surse de inspirație pentru zilele libere petrecute în familie, pornind de la câteva dintre recomandările părinților, profesorilor și specialiștilor din toate zonele țării.
La sud-est de județul Cluj, județul Hunedoara ne așteaptă cu o bogată varietate de locuri ce merită descoperite și vizitate. Ne-o confirmă și reprezentanții Direcției Generale de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara: „Județul Hunedoara este unul foarte ofertant din punct de vedere al atracțiilor pentru toate vârstele, un loc fascinant și autentic, atât prin naturalețea oamenilor săi, cât și prin bogăția resurselor istorice, culturale și naturale.”
Pentru a alege obiectivele cele mai potrivite pentru ce ne dorim să vizităm de această dată, avem la dispoziție un portal special.
„Website-ul www.hunedoaraturism.ro prezintă informații generale, structurate pe tipuri de obiective turistice și zone etnografice. De asemenea, aplicația mobilă Discover Hunedoara reprezintă un veritabil ghid turistic digital, un instrument modern, util și la îndemână pentru orice călător aflat în județul nostru. Aplicația poate fi descărcată gratuit pe dispozitivele mobile și oferă acces la trasee turistice tematice, date de contact ale centrelor de informare turistică din județ, descrierea obiectivelor turistice, propuneri de cazare, restaurante și indicații de orientare.
Enjoy Hunedoara este pagina oficială de Facebook pe care noi o utilizăm pentru promovarea turistică a județului Hunedoara, iar pe website-ul https://cetateasarmizegetusa.ro/ veți găsi o serie de informații și date despre Cetatea Sarmizegetusa Regia, monument UNESCO aflat în administrarea Direcției noastre alături de încă 4 cetăți dacice: Costești-Cetățuie, Piatra Roșie-Luncani, Costești-Blidariu și Bănița.”
În apropiere de Deva, în localitatea Simeria, ne oprim pentru a vizita Arboretumul, aflând mai multe despre această frumoasă rezervație direct de la reprezentanții săi: „Rezervație dendrologica și peisagera cu valoare de unicat pentru patrimoniul național, Arboretumul Simeria a fost creat la începutul secolului al XVIII-lea prin amenajarea zăvoaielor naturale din lunca Mureșului, în stil peisager (englezesc, romantic).
Primele specii exotice au fost introduse pe la mijlocul secolului al XVIII-lea. Într-o lucrare datând din 1763 (cel mai vechi document de atestare al parcului) se vorbește despre o alee plantata cu castani (Aesculus hippocastanum).
Originalitatea și valoarea compozițională a peisajelor din cele 51 parcele ale parcului, ce însumează 70 ha, este grefată pe un relief variat, cu lacuri și izvoare, cu poieni și alei șerpuitoare, toate îmbinate într-un ansamblu natural, dinamic și parcă permanent nou.
Pe aleile șerpuite, cu pante mai abrupte sau domoale, pe sub bolțile de Buxus, pătrunzi deodată în paradisul vegetal al parcului. Zona lacurilor, minunate oglinzi în care se reflectă monumentale exemplare de stejar piramidal (Quercus robur var. fastigiata (Lam.) Schw.), chiparos de baltă (Taxodium distichum (L.) Rich), și Metasequoia glyptostroboides. Pe suprafața liniștită a lacurilor se odihnesc nuferii albi și roșii, iar perspectiva ce se deschide oferă posibilitatea contemplării unei compoziții peisagere de o rară frumusețe.
Dintre infinitele peisaje ce se derulează în decursul unui an nu putem să nu amintim “simfonia magnoliilor”, adevărată revărsare de puritate și gingășie. Numărul impresionant al speciilor, dar și al exemplarelor de magnolii, cu înflorire abundentă și cu o cromatică nemaiîntâlnită în alte locuri din țară, sporesc considerabil frumusețea și eleganța Arboretumului, lăsând asupra vizitatorilor impresii de neuitat.”
Citește articolul integral pe: www.twinkl.ro








