top of page

GRĂDINILE HUNEDOAREI

VIZITEAZĂ
LRM_2813_edited.jpg

   Dacă ești iubitor al naturii, atunci e musai să vizitezi două dintre cele mai apreciate locuri pentru plimbări și recreere de pe Valea Mureșului. Vorbim despre Parcul Dendrologic de la Simeria și Grădinile aristocrate de la Banpotoc. Vei fi cu adevărat impresionat.

 

Arboretumul Simeria

 

    Lecții de biologie cu accente asiatice, americane și europene. Unde? La Simeria, în Parcul Dendrologic. Numai aici, 69 de hectare din Lunca Mureșului sunt populate cu peste 2.200 de specii de plante originare din toată lumea, constituind o veritabilă colecție de peisaje unicat.

      Arboretumul este declarat monument al naturii încă din 1954 și numără specii de floră lemnoasă din cele mai diverse regiuni geografice ale globului. Într-o plimbare pe aleile umbroase ale parcului, vei putea admira o explozie de culori și nuanțe, materializate într-o varietate vegetală: magnolii, bambus, arborele cu lalele, abanosul de Virginia, chiparos de California, cedru algerian, arborele de plută, nuferi, trandafiri și arbori giganți.

   Arhitectura peisagistică a parcului te poartă prin poieni însorite străbătute de alei șerpuite, prin desișuri acoperite de un contrast jucăuș de lumini și umbre, peste delicate podețe ridicate deasupra lacurilor de culoare verde-smarald și prin elegante și grațioase grădini japoneze. Nu te întrista dacă nu ajungi aici primăvara, în perioada de maximă florescență, căci farmecul parcului sporește cu fiecare anotimp ce își aruncă mantia peste el, adăugându-i noi surprize cromatice și o încântătoare tușă romantică. Bucură-te în voie de toate acestea, luând cu tine doar amintirea unei experiențe reconfortante și lăsând parcului același aspect curat și fermecător.

detalii

Adresa:

 loc. Simeria, jud. Hunedoara

Contact: 

+40 254 261 254 , office@icashd.ro

Program de vizitare:

08:00  – 20:00

Tarif: 

- 4 lei pentru adulți,

- 2 lei pentru elevi, studenți și pensionari

_DSC0003.jpg

I giardini de Zoe - Villa Vinci

   Îți prezentăm unul dintre cele mai neașteptate locuri pe care le-ai putea vizita în zona rurală a județului Hunedoara: I Giardini di Zoe, o splendidă grădină amenajată după principiile arhitecturale ale grădinilor renascentiste ce pot fi admirate în Peninsula Italică.

   Lângă Banpotoc, în apropierea orașului Simeria, un italian îndrăgostit de țara noastră a ridicat la rang de artă pasiunea sa pentru grădinărit, creând o fermecătoare oază de liniște și vegetație. Ajuns aici, vei fi copleșit de perfecțiunea estetică a peisajului, dorindu-ți să poți rămâne în acest loc pe timp nelimitat. Grădina este amenajată într-un stil elegant, armonios, simetria perfectă conferindu-i un aer grandios, dar fără să epateze prin extravaganță. Totul este atent așezat, fiecare element întregind în mod firesc un ansamblu ce delectează privirea și încântă simțurile. Secțiunea de pe colină este organizată în terase multicolore de straturi de flori și arbuști, oferind spații de contemplare a sectorului aflat mai jos. De sus, poți cuprinde cu privirea o geometrie fără cusur, modelată din arbori, gard viu, bolte, alei și decorațiuni din piatră așternute peste covorul moale al gazonului perfect îngrijit.

   Ordinea și echilibrul stilistic domnesc aici, oferind imaginea unui decor aristocrat, paradisiac, rezultat al puterii creative a omului și naturii.

detalii

Adresa:

sat Hărău, loc. Banpotoc,

337266, jud. Hunedoara,

 

Contact:

+40 722 620 645

Program vizitare:

1 martie-30 noiembrie  

S-D – 09:00 – 18:00

Tarif: 10 lei

LRM_2910_edited.jpg
appmob.jpg
bottom of page