top of page

GEOPARCUL DINOZAURILOR DIN TARA HATEGULUI

VIZITEAZĂ

  Unul dintre cele mai fascinante obiective turistice din Țara Hațegului, Geoparcul Dinozaurilor, are opt rezervații naturale, este un Geoparc International UNESCO, membru în Rețeaua Globală a Geoparcurilor și în Rețeaua Europeană a Geoparcurilor.
Vizitând Geoparcul, puteți face o călătorie în timp și explora Istoria Pământului și Istoria Omului. Vă stau la dispoziție 7 puncte de vizitare și numeroase trasee:

  • Sediul din orașul Hațeg și expoziția „Balauri, Dragoni, Dinozauri”, cu povestea și reconstrucția dinozaurului Balaur bondoc;

  • Centrul de Știință și Artă din comuna General Berthelot, cu două reproduceri de dinozauri: Maghyarosaurus dacus și Zalmoxis robustus;

  • Casa Dinozaurilor Pitici și Casa Tradițiilor fac parte dintr-un Centrul Comunitar al satului Sînpetru. Centrul organizează periodic evenimente de promovare a tradiţiilor, precum: Atelier de plante tinctoriale, Târgul produselor locale (ţesături, ulei de dovleac, săpun), Zilele Geoparcului, Atelierul Dinozaurilor.

  •  Casa Vulcanilor din comuna Densuș - unde veți afla despre vulcanii care dominau insula Hațegului, tot în urmă cu zeci de milioane de ani. Se află la 3 km de Biserica „Sf. Nicolae” din Densuș, spre satul Ștei, la 300 m de șosea. Este un loc unde puteți afla despre vulcanii care dominau Insula Hațegului acum 72 de milioane de ani și ale căror urme se găsesc astăzi în comuna Densuș. Construcția este una ecologică din cob, adică pământ galben, paie și apă.

  • Casa Pietrei din Ohaba Sibișel

  • Casa Miniaturilor din comuna Totești - propune o expoziţie inedită care se bazează pe un dublu joc al dimensiunilor: de la mare la mic şi de la mic la mare. Pe de o parte, sunt prezente obiective culturale şi naturale din Ţara Haţegului realizate în miniatură, cu o mare atenţie pentru detalii. Pe de altă parte, prin intermediul unei colecţii de macrofotografii, vizitatorul face cunoştinţă cu forma şi aspectul unor microalge şi microorganisme, fosile extrem de mici, mărite cu ajutorul microscopului electronic. Realizarea miniaturilor este primul proiect major de voluntariat desfăşurat în cadrul Reţelei EduGeoparc. Miniaturile reprezintă, în prezent, 10 obiective culturale şi naturale de pe teritoriul Geoparcului.

PROGRAM DE VIZITARE:
15 mai – 15 sept. marți-sâmbătă 10.00 – 17.00;

duminică 10.00 – 14.00 
16 sept. – 14 mai cu programare 
Telefon: 0254777853

  Pentru Casa Vulcanilor și Casa Miniaturilor, grupurile organizate pot face rezervări pentru orice zi a săptămânii și orice perioadă a anului, sunând la 0743072930 cu cel puțin trei zile înainte de vizită

  Intrările sunt gratuite la toate punctele cu excepția Casei Vulcanilor, unde oferta este următoarea:
- vizită cu ghidaj - preț 5 lei/pers. sau 10 lei/familie, durată 45 min.
- vizită + program educațional scurt - preț 10 lei/pers sau 20 lei/familie, durată 1h și 20 min.
- vizită + program educațional detaliat (patru activități, explorare a conului vulcanic - la 300 m de Casa Vulcanilor, folosirea trusei de explorator, păstrarea unui borcan cu lavă și a ghidului exploratorului) - preț 20 lei/pers. sau 40 lei/familie, durată 2h.

 ADRESA:

Strada Libertății, nr. 9A, Hațeg, jud. Hunedoara, cod 335500

Telefon 0254777853

e-mail: hateggeoparc@yahoo.com

http://www.hateggeoparc.ro

SEB_3402
_REM3778
DSC_7297
DSC_7307
_DSC0079
Geoparc 1
bottom of page