top of page

LACUL CINCIS

VIZITEAZĂ

  La aproape 10 km de orașul Hunedoara se află Lacul Cinciș, al cărui renume a fost dat în special de « blestemele » care, se spune, îl bântuie și azi. Atracția spre mister și vrajă se poate combina cu plăcerea de a admira un peisaj minunat ce poate deveni o destinație perfectă de vacanță. 
  Cinciș este un lac de acumulare din Munții Poiana Ruscă, cu o suprafață de peste 200 hectare, amenajat în 1962 pe fostul amplasament al satului Cinciș. Pentru construcția lui a fost necesară strămutarea a nu mai puțin de 800 de familii – acesta fiind de altfel și motivul pentru care lacul ar fi devenit “blestemat“. De asemenea, aici există o foarte veche biserică, atestată documentar la 1360. Din păcate, aceasta a fost înghițită de ape atunci când au început lucrările de amenajare a lacului, însă ruinele ei încă se pot vedea atunci când nivelul apelor scade, priveliștea fiind absolut impresionantă. 
  Astăzi, lacul este recunoscut ca zonă de agrement în special în timpul verii, printre casele localnicilor, cocoțate pe dealurile din împrejurimi, existând multe pensiuni și hoteluri cochete, cu oameni ospitalieri, bucuroși că turiștii le trec pragul. 
La lacul Cinciș puteți să pescuiți, să înotați și să vă relaxați în mijlocul naturii.

_REM2273
DSC_8872
DSC_4778
_REM2284
_REM8215
bottom of page