top of page

VACANȚE CU ADRENALINĂ

VIZITEAZĂ
29197297_1789032024734161_43445012053643

Îți place aventura și vrei să simți adrenalină?

Hai în județul Hunedoara pentru un zbor cu parapanta, plimbări călare, snowboarding, sau canyoning.

ECHITAȚIE

Carpathian Horse Trekking

chtr.ro/

Adresa: Strada Maleia numarul 1, loc. Petrila, jud. Hunedoara,  335800

Contact: +40 787 579 950, chtromania@gmail.com

 

   Cele mai frumoase experiențe ecvestre în decorul de excepție al Munților Șureanu vă sunt oferite de Carpathian Horse Trekking. O echipă tânără de instructori din Petrila organizează drumeții călare pentru cei care apreciază activitățile în natură și iubesc caii, cei mai nobili companioni ai omului. Oferta constă într-o serie de pachete gândite astfel încât să acopere cele mai pretențioase așteptări. Poți alege drumeții călare de câteva ore, de o zi sau de 3 zile. Pe lângă echitație, pachetele pot include înnoptări la colibe de munte, prânzuri haiducești sau pensiune completă cu meniuri tradiționale.

 

Conacul Archia- Echitație la Archia

conacularchia.ro/echitatie/

Adresa: Sat Archia nr.92, Deva

Contact: +40 254 223 033, rezervari@conacularchia.ro

 

   „La noi, la Archia, totul a început de la un cal. Am construit grajduri, manej. Am cumpărat alți cai. Eleganța, forța lor de netăgăduit ne dă și nouă forță. Vă aștept la echitație, la cursuri sau la plimbări singuri. Domeniul se deschide în fața ochilor noștri!” Sorin Szabo, la dispoziția dumneavoastră.

   Pe lângă echitație, la Conac vă mai puteți bucura și de o piscină generoasă, mâncare gustoasă, camere confortabile și activități antrenante: treasure hunt cu diferite tematici, tir cu arcul, archery tag, paintball, excursii și petreceri.

 

SPEOLOGIE ȘI CANYONING

 

Clubul Sporturilor Montane Hunedoara

www.speo-csm.ro/

Contact: +40 723 197 183, sopi_speo_hd@yahoo.com

 

   Clubul Sporturilor Montane - CSM Hunedoara poate asigura ghidaj și echipament pentru grupuri de turiști care doresc să practice canyoning. Sportul implică elemente de cățărare, speologie, înot, totul dus la extrem. În județul Hunedoara canyoning se poate practica în canionul Jgheabului din Munții Sureanu și în Munții Retezat pe Valea Mării și Cheile Buții. La Crivadia, în cel mai renumit canion hunedorean, activitatea de canyoning presupune o peșteră și 7 cascade abordate prin rapel.

   Clubul organizează și activități de turism speologic specializat în peșterile Ponorici-Cioclovina cu Apă și Șura Mare. Pe lângă acestea, pot fi organizate ateliere de corzi, tracking și ture de fotografie, în funcție de dorințele participanților. Pentru practicarea turismului speologic e necesară programarea cu cel puțin 1-2 săptămâni înainte, pentru a se putea obține avizul Administrației Parcului Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina.

 

PARC DE AVENTURĂ

 

Arsenal Park

arsenalpark.ro/

Adresa: Orăștie, str. Codrului nr. 25, Hunedoara

Contact: +40 799 108 39, office@arsenalpark.ro

 

   Teritoriul Arsenal Park are o puternică încărcătură militara. În perioada celui de-al Doilea Război Mondial aici a fost cel de-al doilea producător de muniție din Europa, iar în perioada comunistă se spunea că este cel mai bine păzit loc din România. După revoluție a fost transformat în singurul parc de distracție cu tematică militară din Europa.

   Aleile complexului sunt străjuite de 150 de exponate militare: tunuri, TAB-uri, transportoare șenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere și tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanță militară, o locomotivă, un avion IAR 93, un elicopter Kamov Ka 26. Acesta este cel mai mare muzeu militar în aer liber din România.

 

Gurasada Fun Park

gurasada-park.ro/

Adresa: Sat Gothatea (Fosta Unitate Militara), Com. Gurasada, jud. Hunedoara

Contact: +40 744 589 85,  legal@belevion.com

 

   Complexul turistic Gurasada-Park include un parc de aventuri și escaladă situat pe Valea Mureșului, în comuna Gurasada, în apropierea municipiului Deva.

   În perimetrul destinat aventurii, veți găsi 2 trasee de escaladă în copaci, cu diferite grade de dificultate, potrivite atât copiilor, cât și adulților. Pentru un spor de adrenalină, panoul de cățărare va testa rezistența și a forța fizică a celor ce îl vor încerca. Tiroliana este întotdeauna apreciată de pasionații de aventură, tocmai de aceea complexul vă pune la dispoziție două variante de lungimi diferite, una de 50m și una de 100 m, ambele fiind părți integrante ale traseului de escaladă.

 

Parcul de Aventură Părăul Negru

Contact: +40 722 538 551, office@pensiunearetezat.ro

 

   În Munții Retezat, suspendate deasupra Pârâului Negru, atelierele de echilibru și tiroliană din Parcul de Aventură Părăul Negru vă provoacă la curaj, într-un peisaj mirific. Lungimea totală a traseelor suspendate este de 388 m, iar înălțimea maximă atinge 23,5m.

Amenajat în curtea Pensiunii Retezat, pe o suprafață de 2,5 hectare, parcul cuprinde 2 zone de activități: o zonă specială pentru copii și una dedicată tinerilor şi adulților. Tiroliana are o lungime de 40 de metri, iar atelierele de echilibru, cum sunt scările suspendate sau bârnele cu lanțuri, măsoară 36 de metri lungime.Toată lumea este asigurată cu carabine şi căști de protecție. În timpul pauzelor, și cei mici și cei mari, își pot exersa îndemânarea la tras cu arcul, cu praștia sau la aruncatul săgeților de darts.

 

Retezat Adventure Park Râușor

www.rausor.ro/retezat-adventure-park.html

Contact: +40 722 40 40 87, contact@retezat-rausor.ro

 

   Parcul de Aventură Râușor este amplasat în fața centrului Salvamont din zona de agrement și este locul unde vă puteți oferi momente de distracție la înălțime. Traseele au diferite grade de dificultate, iar la parcurgerea lor sunteți asistați de un salvamont, care vă va pune la dispoziție și echipamentul de siguranță.

   Retezat Adventure Park este un loc amenajat pentru cei ce caută adrenalină şi distracție.  Aici veți găsi un traseu suspendat, realizat într-o manieră „eco”, fără niciun cui,  dar cu tot felul de obstacole, pe care îl pot parcurge cap-coadă doar cei ce dau dovadă de multă tenacitate. Dificultatea traseului crește proporțional cu distanța parcursă, trebuind să treceți peste butuci suspendați, care se balansează la cea mai mică mișcare, un „șarpe” format din bucăți de lemn așezate în zig-zag, o plasă de pescar, inele ce vă pun la încercare echilibrul și mai multe leagăne. Traseul se termină cu două cabluri paralele dispuse în plan vertical. La final, sunteți răsplătiți cu o coborâre pe o tiroliană de 85 metri!

EXREME PARK

Straja Extreme Park

strajaextremepark.ro/

Adresa: Stațiunea Straja, Lupeni – Jud. Hunedoara

Contact: +40 735 919 167,  rezervari@strajaextremepark.ro

 

   Straja e destinația ta pentru această vară! Straja Extreme Park este locul preferat al pasionaților de aventură și adrenalină. Biciclete, sărituri, excursii, trasee sau shuttle, downhill rollers, aici le găsești pe toate! Atracția principală a parcului este AIR DOME-ul, unde sunt amplasate două saltele de sărituri BigAirBag (freestyle și landing). Chiar dacă ai ajuns în zonă și nu ți-ai luat bicicleta cu tine, nu iți face griji, parcul oferă serviciul de RENT A BIKE, precum și pe cel de închiriere echipamente de protecție. Pe timpul vacanței de vară se organizează tabere tematice cu acces în parc, lecții și activități specifice pe bicicletă.

 

ZBOR CU PARAPANTA

 

ProAdrenaline Paragliding Center

www.zborcuparapanta.com

Contact: +40 730 76 76 82, proadrenalinepc@gmail.com

 

   Zborul cu parapanta este cea mai accesibilă și liberă modalitate de a zbura! Oricine își dorește cu adevărat, acum poate să zboare! Poți să faci un zbor cu parapanta în tandem la poalele Retezatului, în Clopotiva, lângă Hațeg, împreună cu piloții ProAdrenaline. Parapanta în tandem este special concepută pentru zborul cu două persoane, pilot și pasager. Pilotul se află pe locul din spate și se ocupă de toate manevrele necesare începând cu decolarea, pilotarea în zbor și aterizarea. Tu trebuie doar să ai încredere, să te relaxezi și să te bucuri de experiența deosebită a zborului.

   Experimentează în siguranță, alături de ProAdrenaline Paragliding Center, libertatea și frumusețea zborului cu parapanta!

 

Clubul Sportiv Sky Free

skyfree.ro/

Contact: +40 729 618 760, contact@studior.ro

 

   Clubul Sportiv Sky Free este format din piloți de parapanta care zboară frecvent la Măgura Uroiului, Dealurile Hărăului și Clopotiva, în județul Hunedoara. Începând cu anul 2018 clubul organizează la Măgura Uroiului competițiile de Precizie a Aterizării cu Parapanta: Cupa Europeană – etapa din România și Campionatul României.

   Pentru cei care doresc să zboare în tandem, clubul are acorduri de colaborare cu instructori de parapantă autorizați care fac zboruri de instruire. Zborurile în tandem se fac pe bază de programări.

AEROCLUB

Aeroclubul Teritorial Deva

www.aeroclubuldeva.org

Contact: +40 726 678 540,  deva@aeroclubulromaniei.ro

 

  Înființat în anul 1975, Aeroclubul Teritorial Deva își desfășoară activitatea pe aerodromul de la Săulești. Principalele activități ale clubului sunt: școala de pilotaj pentru avioane de mici dimensiuni și planoare, școala de parașutism sportiv, iar în timpul etapelor de zbor cu planorul și parașutism se practică și zborul comercial pentru cei brevetați. O dată pe an, Aeroclubul Teritorial Deva organizează un miting de acrobație aviatică, ce aduce pe pista de la Săulești piloți din întreaga lume.

 

SKI & SNOWBOARDING

 

NSP Nation Spot Platou Snowpark Straja

boarding-nation.ro/

Adresa: Straja, Lupeni, jud. Hunedoara

Contact: +40 723 765 434, boarding.nation@gmail.com

 

   NSP - Nation Spot Platou Snowpark a fost amenajat în luna februarie a anului 2018, ca inițiativă a unui grup de snowboarderi și schiori din stațiunea Straja, din dorința de a practica sărituri și de a își dezvolta ablilitațile pe schi și snowboard într-un mediu sigur si bine organizat. Întreaga zonă a parcului se întinde pe o distanță de peste 6 arii, fiind împărțită în 3 secțiuni și este dotată cu aproximativ 15 obstacole. Indiferent de nivel, începător sau profesionist, în Parcul NSP vei găsi tot ceea ce îți dorești în materie de freestyle, acesta fiind cel mai mare parc de zăpadă din Zona de Vest a României.

 

Școala de schi și snowboard „R” din Parâng

www.facebook.com/pages/category/Athlete/Scoala-De-Schi-Si-Snowboard-R-Din-Parang-1195974407177314/

Contact: +40 742 858 046

 

   Instructorii experimentați ai Școlii de schi și snowboard „R” vă așteaptă în Stațiunea Montană Parâng pentru a vă învăța cele mai bune tehnici de alunecare pe zăpadă cu schiurile sau snowboard-ul. Indiferent de vârstă sau pasiuni, aici este locul potrivit pentru a vă împrieteni cu muntele și zăpada.

appmob.jpg
bottom of page